Kaukokiito on palvellut suomalaista elinkeinoelämää jo 67 vuotta. Yli 2000 kaukokiitolaista työskentelevät päivin öin tien päällä, varastoissa ja terminaaleissa – luomme yhdessä Avainlipun arvoista palvelua ja työpaikkoja Suomeen.

Kaukokiito perustettiin vuonna 1953, kun yhdelletoista eri paikkakunnalle liikennöineet liikenteenharjoittajat päättivät tehdä yhteistyötä. Ensimmäinen toimipiste oli Helsingin Hakaniementorilla, mutta vuosikymmenten saatossa toimintamme laajeni ja kasvoi.

Tänä päivänä Kaukokiito-terminaaleja on 29 paikkakunnalla ympäri Suomen, ja olemme maan johtava yksityinen kuljetusjärjestelmä. Kyse on yhä yhteistyöstä – Kaukokiidon omistavat suomalaiset perheyritykset, jotka vastaavat omilla toiminta-alueillaan Kaukokiito-järjestelmän liikenteestä ja terminaalitoiminnoista. Yhdessä verkostomme kattaa koko Suomen.

Meille myönnettiin suomalaisesta työstä kertova Avainlippu vuonna 2004. Merkki voidaan myöntää palvelulle, joka on tuotettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus palvelun omakustannusarvosta eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki palveluun kohdistuvat kustannukset. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto ja yrityksen pääkonttorin tulee sijaita Suomessa. Kaukokiito on kokonaan suomalaisomisteinen yritys.

Olemme mukana Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten Onhan siinä Avainlippu -kampanjassa. Kampanjan myötä haluamme muistuttaa kotimaisen työn merkityksestä palvelumme taustalla. Perheyrittäjävetoisena yrityksenä pyrimme tekemään ratkaisuja, jotka kestävät sukupolvien yli – katse vahvasti tulevaisuudessa. Olemme ylpeitä suomalaisuudestamme.

Onhan siinä Avainlippu -kampanja on Suomalaisen Työn Liiton ja Avainlippu-yritysten yhteinen kolmivuotinen kampanja. Kampanjan tehtävänä on lisätä Avainlippu-alkuperämerkin tunnettuutta ja vaikutusta ostopäätöksiin. www.avainlippu.fi

NÄIN PALVELEMME