Takaisin

Vastuulliset työvaatteet - Kaukokiito ja Touchpoint aloittavat yhteistyön

Touchpoint on työvaatealan edelläkävijänä erikoistunut kierrätysmateriaalien hyödyntämiseen työvaatteiden valmistuksessa. Yhtiö myös lupaa kierrättää käytöstä poistuvat tekstiilit uudeksi raaka-aineeksi omistamallaan poistotekstiililaitos Resterillä.

 

Touchpoint suunnitteli uuden malliston yhteistyössä Kaukokiito-ketjun työvaatetyöryhmän kanssa. Malliston teemana on ”kuljetusalan edelläkävijän työvaatteet”, ja se vastaa osaltaan Kaukokiidon vuoden 2022 kantaviin teemoihin ”työturvallisuus ja vastuullisuus”. Työvaatemalliston suunnittelussa otettiin huomioon erilaiset työskentelyolosuhteet, työergonomia sekä materiaalien hengittävyys ja huolto. Materiaaleiksi valittiin nykyaikaiset ekologiset työvaatekankaat. 

̶ Halusimme aloittaa yhteistyön Touchpointin kanssa, sillä uskomme heidän työvaatealan edelläkävijänä tuovan vastuulliset materiaalivalinnat sekä kokonaispalvelun myös kuljetusliiketoiminnan työvaatteisiin. Arvojemme mukaista on, että vaatteet kulutetaan loppuun ja ne pystytään kierrättämään vastuullisesti. Tähän Touchpointilla oli hyvä kotimainen ratkaisu valmiina, kertoo Kaukokiidon tuotantopäällikkö Harri Puotinen

Henkilöstön toiveet on huomioitu 

Liikennöitsijöiden työntekijöistä koostuva ryhmä koekäytti työvaatteet, ja Touchpoint hienosääti malliston tuotantokuntoon palautteet huomioiden. 

̶ Henkilöstö tuli mukaan työvaateprojektiin jo alkumetreillä, jolloin haastattelimme käyttäjiä ja huomioimme heidän esille tuomansa työvaatteisiin liittyvät tarpeet. Testiryhmä koki yhdeksi tärkeäksi parannettavaksi osa-alueeksi työssä jaksamisen ja sen parantamisen mukavilla, joustavilla ja hengittävillä työvaatteilla, kertoo myyntijohtaja Joni Mäenpää Touchpointista. 

̶ On mahtavaa päästä vaatettamaan kuljetusalan perinteikästä yritystä Kaukokiitoa. Tämä on uusi, suuri askel meille Touchpointissa, ja edistää Kaukokiidon edelläkävijyyttä vastuullisuustyössään. Vanhoille loppuunkäytetyille työvaatteille meillä on tarjota uusi elämä teollisuuden raaka-aineina. Tässä hyödynnämme omistamaamme poistotekstiililaitos Resteriä, Joni Mäenpää kuvailee tekstiilien kierrätystä.

Uudet työvaatteet otetaan käyttöön asteittain kevään 2022 aikana.