Takaisin

Asiakastiedote: Paperirahtikirjaton hanke etenee

Eri puolilla Kaukokiito-verkostoa on kuluneen vuoden aikana toteutettu asioita, jotka ovat mahdollistaneet paperirahtikirjattoman hankkeen etenemisen. Toiminta pohjautuu vahvasti voimassa olevaan visioomme ja strategiaamme – johtavaan tavaran ja tiedon kuljettamiseen.

 

Paperirahtikirjattomaan toimintaan siirtyminen

 

Olemme siirtäneet jakelutuotantoamme vuoden 2019 aikana asteittain paperirahtikirjattomaan toimintaan. Koulutamme viimeisten terminaalien henkilöstöä toimimaan sähköisesti loka–marraskuun aikana, joten kaikilla Kaukokiito-ketjun terminaaleilla on valmius toimia sähköisesti 1.12.2019 alkaen.

 

Joulukuussa 2019 aloitamme runkoliikenteen pilotoinnin ilman paperisia rahtikirjoja. Käytössämme ovat kuitenkin kuormalistat, jotka sisältävät lähes yhtä tarkat tiedot kuin paperinen rahtikirjakin.

 

Paperirahtikirjattomaan toimintaan siirtyminen etenee aikataulussa, ja tavoitteena on luopua paperisista rahtikirjoista kokonaan vuoden 2020 alkupuolella.

 

Digitaalinen rahtikirja

 

Olemme kuluneen vuoden aikana kehittäneet tietojärjestelmiämme käyttäjäystävällisimmiksi, ja ne tukevat nyt paperirahtikirjatonta toimintaa aiempaa paremmin. Paperisen rahtikirjan sisältämät tiedot löytyvät Kaukoputkesta, josta rekisteröitynyt asiakas voi tarkastaa kaikkien omien lähetystensä tiedot ja halutessaan myös tulostaa ne.

 

Koska digitaaliseen rahtikirjaan ei ole mahdollista kiinnittää lähetettä tai muita dokumentteja, olemme rakentamassa sähköistä kanavaa, joka mahdollistaa näiden välittämisen lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Aloitamme kanavan pilotoinnin loppuvuoden aikana.

 

Olemme vastanneet rahtikirjatonta toimitusta ja digitaalista rahtikirjaa koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin täällä 

  

Mikäli teillä herää kysymyksiä tai ajatuksia, myynnin yhteyshenkilönne on valmiina auttamaan!

Lue lisää

11.10.2019 | Tiedotteet

Petri Angervuori Kaukokiidon toimitusjohtajaksi

Lue lisää

11.10.2019 | Referenssit

Bygghemma Suomen rahtikuljetukset kulkevat Kaukokiidolla

Lue lisää

14.08.2019 | Referenssit

Sandvikin kokoonpanolinja Kaukokiidon logistiikkakeskuksessa

Lue lisää