Takaisin

Kehitämme Kaukoputken lähetysten seurantanäkymää

Lähetyksiä vastaanottavat asiakkaat voivat jatkossa kirjautua Kaukoputki-verkkopalveluun ja seurata eri toimittajilta saapuvia lähetyksiä yhdestä näkymästä. Tämä voi vaatia lähettävältä yritykseltä osoitekirjan päivittämistä.

 

Kuluneen vuoden aikana Kaukoputki-verkkopalvelussa on tullut mahdolliseksi yksityiskohtaisempi lähetyksen seuranta. Otimme jo vuosi sitten tämän toiminnon käyttöön lähetyksen tilaajalle, ja nyt myös vastaanottajan on mahdollista seurata oman lähetyksensä kulkua aiempaa tarkemmin.

 

Yksittäisten tilausten seurannan lisäksi vastaanottavan asiakkaan, niin yrityksen kuin yksityisasiakkaan, on jatkossa mahdollista kirjautua Kaukoputkeen, jossa hän voi seurata usealta eri toimittajalta saapuvia lähetyksiä yhdessä näkymässä. Kaukoputki kohdistaa lähetykset vastaanottavalle asiakkaalle puhelinnumeroperusteisesti. Siksi on tärkeää, että puhelinnumerot on syötetty järjestelmään samanmuotoisina.

 

Tästä syystä Kaukoputken osoitekirjan puhelinnumerosarake hyväksyy jatkossa vain numeroita. Osoitekirjassa jo olevat +-alkuiset puhelinnumerot tulee muuttaa numeromuotoon, jotta tilauksen voi tehdä loppuun asti. Myös EDI-sanomassa puhelinnumerot tulee jatkossa lähettää numeromuodossa ilman + -alkuista maakoodia. Kun kaikki puhelinnumerot on syötetty järjestelmään samanmuotoisina, voimme varmistua siitä, että vastaanottajan lähetysseuranta toimii. Muutos astuu voimaan huhtikuussa 2020.

 

Huomioithan myös, että jos yritykselläsi on Kaukoputkessa tallennettuna yli 20 tilauspohjaa, voi se hidastaa tilauksen tekoa. Vanhojen, käyttämättömien tilauspohjien poistaminen nopeuttaa koko järjestelmän käyttöä.

 

Kaukoputken käyttötuki on apuna kaikissa Kaukoputken käyttöön liittyvissä kysymyksissä:

 

Kaukoputken käyttötuki
ma–pe 8.00–14.00
p. 010 510 1700
sahkoisetpalvelut@kaukokiito.fi

 

Kaukokiidon Edisupport on apuna kaikissa EDI-sanomiin liittyvissä kysymyksissä: edisupport@kaukokiito.fi

Lue lisää

27.03.2020 | Tiedotteet

Koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vaikutukset kuljetuksiin

Lue lisää

23.03.2023 | Tiedotteet

Kevään arkipyhien vaikutus kuljetuksiin

Lue lisää

04.03.2021 | Tiedotteet

Seuraamme koronavirustilanteen etenemistä

Lue lisää