Framery

 

“Sen lisäksi, että Framery haluaa tehdä työelämästä onnellisempaa äänieristettyjen puhelinkoppien avulla, olemme asettaneet itsellemme tiukan tavoitteen vähentää ympäristövaikutuksiamme. Pyrimme päästövähennyksiin sekä omassa toiminnassamme että toimitusketjussa.

 

Tähän tavoitteeseen liittyen heitimme Kaukokiidolle ehdotuksen kehittää yhdessä ratkaisu päästöjen pienentämiseksi. Yhteistyö tuntui luontevalta, koska Kaukokiito pitää yllä Frameryn varastoa Tampereella.

 

Muutamista eri vaihtoehdoista päädyimme satsaamaan yhdessä biokaasulla kulkevaan autoon, joka kuljettaa nyt puhelinkoppejamme ja niiden osia tehtaan ja varaston välillä. Yhteistyö Kaukokiidon kanssa oli mutkatonta ja lopputulos vaikuttava.”

 

Kirsti Sääjärvi, Sustainability Lead, Framery

HKScan

 

“HKScan tavoittelee hiilineutraalia ruokaketjua vuoteen 2040 mennessä. Tavoite tarkoittaa päästöjen vähentämistä myös kuljetuksissa.

 

Biokaasulla kulkeva rekka sopii hyvin tarkoituksiimme. Biokaasurekka kulkee vilkkaasti liikennöidyillä väleillä pääkaupunkiseudulla ja sen täyttöaste on korkea, minkä vuoksi päästösäästöt ovat merkittävät.

 

Arvostamme Kaukokiidon tapaa tarttua rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin löytää ratkaisuja logistiikan päästöjen pienentämiselle.”

 

Leea Lehtonen, Transport Manager ja Henry Pihlava, Category Manager, Logistics, HKScan

Tokmanni

 

Systemaattinen ilmastovaikutusten vähentäminen on yksi Tokmannin tärkeimmistä vastuullisuustyön osa-alueista.

 

Kaukokiito on Tokmannin pitkäaikainen yhteistyökumppani, joka vastaa kaikista kotimaan kuljetuksistamme. Olemme erittäin tyytyväisiä Kaukokiidon kuljetusten laatu-kustannussuhteeseen ja siihen, että kuljetukset onnistuvat niin päivin kuin öinkin.

 

Ympäristöystävällisten kuljetusten osalta voin ilokseni kertoa, että Tokmanni ja Kaukokiito ottivat yhdessä HCT-yhdistelmäajoneuvot käyttöön heti kun se mahdollistui poikkeusluvalla. Tämä on merkittävä edistysaskel, koska HCT-yhdistelmäajoneuvon suurempi kapasiteetti mahdollistaa päästösäästön. Tällöin saman tonnimäärän kuljettamiseen tarvitaan vähemmän ajoneuvoja.”

 

Tuija Landén, Logistiikkasuunnittelija, Tokmanni

Vastuullisuus